Vigseln

Den 18 juni 2011 klockan 15.00 gifter vi oss i trädgården på Torps Säteri. Torps säteri är en anrik 1700-tals herrgård som ligger i vackra Södermanland. Eftersom det är en utomhusvigsel kan det vara lite kyligt, så se till att klä er varmt.

Om vädergudarna mot all förmodan skulle vara emot oss sker vigseln inne i Magasinet. Vid ankomst samlas alla gäster mellan flyglarna på gården för att sedan ta plats för vigseln.

Efter vigseln blir det mingel och fotografering och vi träffas på verandan till Rosenhanska Magasinet för en brudskål.

Vägbeskrivning

Från Nyköping: kör väg 53 (mot Eskilstuna) ca 2 mil. Kör mot Bettna. Efter 3 km lång allé på höger hand TORPS SÄTERI.

Från Katrineholm/Flen: kör mot Nyköping. Ta av mot Bettna samhälle. Kör mot Husby-Oppunda. Efter 7 km lång allé på vänster hand TORPS SÄTERI.

Adressen är:
Torps säteri Husby-Oppunda
640 33 Bettna

Se karta

Festen

Efter vigsel och brudskål tar vi plats i det härliga och gamla Rosenhanska Magasinet.
"Rosenhanska Magasinet är ett före detta spannmålsmagasin som togs ur drift hösten 2003. Magasinet byggdes 1868 av det gamla timret från det av Rosenhanarna 1611 uppförda corps de logiet på Torp, som också förblev deras huvudgård i över 300 år. En av de mest namnkunniga Rosenhanarna var Schering d.ä, 1609-1663. Han var en av sin tids mest utmärkta statsmän och diplomater. Det var Rosenhane som läste upp Drottning Kristinas tronavsägelse på Uppsala slott 1654. Den märkliga mannen dog i halsfluss på Torp 1663 och gravsattes i Husby-Oppunda kyrka under stor pompa! Närvarande var bl.a. Karl X Gustafs maka Hedvig Eleonora. På Torp finns fortfarande den Rosenhanska likvagnen bevarad." (Källa www.rosenhanskamagasinet.se)
Miljön är vacker och annorlunda och man möts av en enorm takhöjd och väggar av timmer som är pyntade av små fönster i flera våningar. Här intar vi middag, tårta och kaffe. Efter det öppnar baren och det blir fest med dans. Så se till att ha dansskorna på!

I baren kommer vi att servera vin, öl och cocktails samt alkoholfria alternativ. Alla kommer att få en drinkbiljett, därefter kommer baren att ha mycket förmånliga självkostnadspriser. OBS! Se till att du har växel i små valörer med dig om du vill handla i baren.

Transport

För er som behöver transport från och till Nyköping så hjälper vi till att samordna det.

Boende

För långväga gäster rekommenderar vi boende i Nyköping. Förslag på boende (klicka på länkarna för att komma till respektive hotells hemsida):

Brudparet - Caroline & Stefan

Vissa av er har känt oss en kortare tid, vissa av er en lite längre tid och resten av er så länge som vi funnits. Själva har vi i år känt varandra i 10 (!) år och tänkte att det kunde passa bra med ett bröllop som 10-års jubileum!

Tekniskt sett så träffades vi redan på gymnasiet under de många studentfesterna som hölls i Nyköping. Men det tog lite mer än ett år innan vi tog det mogna beslutet att träffas även utanför festligheterna. Carro flyttade och fick Stefan att längta - då blev det vi.

2010 på Påskafton förlovade vi oss på en av världens vackraste stränder: Eagle Beach på ön Aruba i Karibiska havet. En fantastisk upplevelse som vi sent kommer att glömma!

Oavsett hur länge ni har känt oss är vi så glada för att ni vill vara med på vårt bröllop!


Önskelista

Den viktigaste presenten för oss är ju att alla inbjudna kan närvara. Men skulle ni även vilja ge en bröllopspresent kommer här lite tips:
  • Bidrag till bröllopsresan
  • Upplevelser
  • Vedkorg Woodbag (vit) från Maze
  • "Hotellakan" (vita satin)
  • "Hotellhanddukar" (vita)
  • Bidrag till matrumsstolar
  • Kitchen Aid Matberedare

Kontakt

Här har vi samlat några viktiga kontakter:

OSA senast den 18 maj till brudens mor, Inger Lindström
Telefonnummer: 0708 19 24 54
E-post: osa@li-ch.com

Toastmaster är brudgummens bror, Tobias Chyssler. Han tar emot anmälningar om tal eller andra framföranden.
Telefonnummer: 0730 51 32 22

Har ni frågor direkt till brudparet når ni dem direkt på:

Caroline 0709 50 48 28 eller brollop@li-ch.com
Stefan 0761 06 63 55 eller brollop@li-ch.com